BABA EĞİTİMİ

*Bu yazı tahmini 2 dakika 1 saniye okuma süresine sahiptir.

BADEP(BABA DESTEK EĞİTİM PROGRAMI)

Baba Destek Eğitim Programı (BADEP), babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bilimsel bir yetişkin eğitim programıdır. Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı program, babaların çocukla iletişimini sağlıklı kurmasını ve çocukların gelişimlerini desteklemeleri için babalarda davranış değişikliği oluşturmayı hedeflemektedir.

Baba Destek Programı, 10-13 hafta boyunca haftada bir gün ve 2-2,5 saatlik oturumlar şeklinde uygulanır. Babalar her hafta grup toplantılarında bir araya gelerek farklı konularda paylaşımlarda bulunurlar.

Babaların katılımını artırmak amacıyla akşam saatlerinde uygulanan programda her konunun özetini içeren ekler oturumlar sonrasında babalarla paylaşılır. Oturumlarda grup liderinin önderliğinde o haftanın konusu sohbetler şeklinde örnek olay, oyun, canlandırma ve soru- cevap teknikleri de içeren yöntemlerle işlenir.

Baba Destek Programı'nın konuları ve konu içerikleri;

Tanışma ve Babanın Rolü

Tutumları ve Çocuğu Anlamak

Dinlemek ve Anlatmak

Olumlu Davranış Geliştirme

Sosyal-Duygusal Gelişim

Zihinsel Gelişim, Başarı ve Çaba

Okul, Ders, Arkadaşlar ve Baba

Bedensel ve Cinsel Gelişim

Çocukla Zaman Geçirmek ve Oyun

Yaşam Zorlukları ve Baba

Çocuğun Sorumluluk Kazanması

Cinsel Sağlık

Biz de okulumuzda AÇEV ile işbirliği yaparak babaların çocuklarıyla daha kaliteli vakit geçirmesi, sağlıklı iletişim kurabilmesi, demokratik bir ebeveyn olması için BABA DESTEK EĞİTİM PROGRAMI  uygulamaktayız.