×

MUTFAK ETKİNLİKLERİNİN FAYDALARI NELERDİR?

KIŞA HAZIRLIK İÇİN BAHÇEMİZDEN TOPLADIĞIMIZ DOMATES, BİBER, SALATALIK VE KELEKLERLE TURŞUMUZU KURDUK

0%
*Bu yazı tahmini 1 dakika 49 saniye okuma süresine sahiptir.

MUTFAK ETKİNLİĞİ

Mutfakta besin hazırlama çalışmaları, çocukların zevk aldığı çalışmalar olup çocukların fen ile ilgili pek çok kavramı öğrenmesini de sağlar.

Öğretmen çocuklara mutfakta ölçme, karıştırma ve yoğurma yapabilecekleri fırsatlar sunar.  Yiyecek hazırlama deneylerinde her bir çocuk aktif olarak katılım sağlar. Çocuklar mutfak çalışmalarında öğretmenin verdiği yönergeleri takip ederek ürünün oluşumu sürecinde yiyeceklerdeki yapısal, renk ve tat ile ilgili değişimleri görerek ve yaşayarak öğrenirler. Sağlıklı ve iyi beslenmenin önemini kavrayabilir ve kendi hazırladıkları yiyecekleri  tadabilirler.

Turşu nasıl kurulur, krema nasıl yapılır, kurabiye fırında kaç dakikada pişer vs. gibi bilgileri öğrenirken bir yandan da yemek yaparken dikkat edilmesi gereken kuralları öğrenirler.

Bu çalışmalar çocukların sosyalleşmelerine katkıda bulunur. Çocuk işbirliğini ve ekip çalışmasını öğrenir. Mutfak atölye çalışmalarımız çocukların kendi yetenek ve zevklerini keşfetmelerini sağlarken aynı zamanda sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmelerine ve hazır gıdalardan kendi istekleri ile uzaklaşmalarına yardımcı olur.



Yapılan yemeğin yapımına dahil olmak özgüven, sorumluluk, birey olduğunu hissetme,  gibi duygularını geliştirirken  kendi yaptıklarını daha bir istekle yemelerini sağlar.

* OECD ülkelerinin üniversite mezunlarının dakika başına okuyabildiği kelime sayısı baz alınmıştır.