YETENEK AVCISI YÜKSELEN - BRANŞLAŞMA DERSLERİ BAŞLADI

*Bu yazı tahmini 2 dakika 28 saniye okuma süresine sahiptir.

Çocuklarımız yapılan yetenek testleri sonucunda, deneyimli öğretmenlerimiz tarafından değerlendirmeye alınmış, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda spor, sanat, teknoloji alanlarında branşlara yönlendirilmiştir.

Branş derslerimiz Pursaklar yerleşkesinde, 2019-2020 Eğitim öğretim yılı sürecinde 1. Sınıflarımızla uygulanmaya başlamıştır.

Okulumuzda branş dersleri olarak uygulanan programlar; öğrencilerimizin yeteneklerini açığa çıkarmakta, gelişimlerini sağlamakta ve en önemlisi de özgüvenlerini desteklemekte ve geliştirmektedir.

• Piyano ve Ukulele çalışmalarımız; el-göz koordinasyonu sağlama, küçük kas gelişimi, konsantrasyon sürelerini arttırma, düzenli ve disiplinli çalışma becerileri kazandırma, grupla birlikte hareket edebilmelerini sağlama amaçları düşünülerek planlanmıştır.
  • Cimnastik, Voleybol ve Basketbol çalışmalarımız; küçük ve büyük kas grupları gelişimi, motor becerilerinin geliştirilmesi, el-göz koordinasyonu ve yaşamları boyunca spor yapma bilincini oluşturma amacıyla planlanmıştır.

• Modern Dans çalışmalarımız; vücut koordinasyonlarını sağlama, ritim becerilerini arttırma, bedenlerini kullanabilme ve denge becerilerini geliştirme amaçları düşünülerek planlanmıştır.
  • Resim çalışmalarımız; çocuklarımızın el becerilerini gelişmek için yapılan kuru boya, sulu boya ve karakalem çalışmaları ile desteklenmektedir. iç dünyalarında yaşadıklarını dışarıya aktarabilme, yaratıcılıklarını arttırma ve sanatsal yönlerini ortaya çıkarmalarını sağlama amaçlı planlanmıştır.

• Dikkat Kodlama çalışmalarımız; çocuklarımızın dikkat, konsantrasyon, algılama, hafızalarını güçlendirme, akıl yürütme becerilerini geliştirme, hızlı ve doğru karar verebilme, problem çözme becerilerini geliştirme, kodlama ve takım halinde çalışabilme becerilerini kuvvetlendirme amaçları düşünülerek planlanmıştır.