YÜKSELEN ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİ

*Bu yazı tahmini 2 dakika 11 saniye okuma süresine sahiptir.

Çocuk Edebiyatı ve Çocuklar için Felsefe

Öğretmenlerimiz ara tatili seminerlerinde çocuk edebiyatına bir adım daha yaklaştılar.

Psikolojik Danışman Fevzi Bakır beraberliğinde gerçekleşen ve yaklaşık üç saat süren bu eğitimde, çocuk edebiyatı kavramı, çocuklara seslenen kitaplarda bulunması gereken özellikler, nitelikli çocuk kitapları ve yazarları konularına değindi.

Film Okumaları

Psikolog Şükran Çamaşırcı önderliğinde öğretmenlerimiz, Ölü Ozanlar Derneği filmini bir gece öncesinde izleyerek okula geldiklerinde ise, filmi adeta satır satır birlikte okudular. Böylece öğretmenlerimiz, ilk seyirde fark edilmeyen derinlik, ayrıntı ve alt anlamları yeniden mercek altına almak, hikayeleri sinema diliyle yeniden görebilmek fırsatını bulmuş oldular.

Seminer Dönemi Proje Sunumları

Öğretmenlerimiz yıl boyunca yürütecek oldukları tüm proje isim ve içeriklerini okul idaresi ve öğretmen arkadaşlarına sundular.

Bu sunumda;

• Ana sınıflarında bilim çocuğu, çocuk felsefesi, yaşam becerileri ve organik tarımdan bahsedilirken,
  • Birinci sınıflarımız ise; yaşadığım ili tanıyorum ve mutfak atölyeleri çalışmalarını detaylı olarak anlattılar.
  • İkinci sınıflarımız “yaşadığımız dünyayı bitkiler ve hayvanlar ile paylaşıyoruz” adlı projelerini büyük bir heyecanla anlattılar.
  • Üçüncü sınıflar da İzmir depreminde “Yaraya Sen de Merhem Ol”, eleştirel okuma, zamanı etkin kullanma ve empati konuları üzerinde çalıştıklarını belirttiler.
  • Dördüncü sınıflarımız, yönetim biçimimiz ve yerel yönetimimi yakından tanıyorum proje detaylarını arkadaşlarıyla paylaştılar.