YÜKSELEN İLKOKULLARI NELER SUNAR?

*Bu yazı tahmini 6 dakika 13 saniye okuma süresine sahiptir.

Okuluna Koşa Koşa Gelen Yükselenler

Çocuklarımızın okulunu ve öğretmenlerini sevmesi en önemli önceliğimizdir. Her bir çocuğumuz okuluna mutlu ve huzurlu şekilde gelir. Güçlü akademik kadromuzla öğrencilerimizin temelini sevgiyle sağlam şekilde inşa ederiz.

Yakın ve Düzenli Takip

Yükselen’in sadece Ankara’da değil Türkiye’de kanıtlanmış olan akademik başarısının en önemli anahtarlarından biri, öğrencilerini yakından takip etmesidir. Okul içi ve Türkiye genelinde yapılan denemeler doğrultusunda, öğrencilerimiz gerektiğinde bireysel etütler ve ödevlendirmelerle desteklenir.

Velimiz Ailemiz

Okulumuzda açıklık ve dürüstlük ilkesi olmazsa olmazımızdır. Velilerimiz, öğrencilerimiz hakkında düzenli ve doğru şekilde bilgilendirilir; onların geri bildirimleri hassasiyetle dinlenir. Öğrencinin desteklenmesi gereken durumlara, veliyle iş birliği içinde çözüm odaklı yaklaşılır.

Level Up Dil Programı

Yükselen Level Up İngilizce Programı, dil öğretmenin ötesinde 21 yy. becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirmek amacıyla tasarlanmış özgün bir programdır. Anaokulundan lise mezuniyetine kadar devam eden bu bütünleşmiş programla öğrencilerimizin hem günlük hayatta hem de profesyonel ve akademik alanda İngilizceye yazım ve konuşma dilinde hakim olması amaçlanır.

Değerlerine Bağlı Yükselenler

Öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, insani değerlere bağlı şekilde büyümesi, kültürüyle harmanlanması, ülkemize ve dünyaya faydalı bireyler olması en önemli ilkelerimizdendir. Bu nedenle tüm milli bayramlarımızı coşkuyla kutlar, her öğrencimizin bu kutlamalarda görev almasını önemseriz. Değerler eğitimimiz ise tüm ilkokul kademelerinde, “Psikolojik Rehberlik Danışman”larımız tarafından yıl boyunca verilir.

Yetenek Avcısı Programı

Yükselenli her birey; içindeki potansiyelin ortaya çıkması için gerekli zamanı, sabrı ve çabayı hak eder. Ana sınıfından 4. sınıfa kadar öğrencilerimiz, o alanda yeteneği olup olmadığının kaygısı duyulmadan mutlu olduğu ve kendini geliştirmek istediği müzik, spor, dans, bilişim, zihinsel beceri alanlarındaki birçok atölyeye katılma hakkına sahip olur. Gelişimleri branş öğretmeni tarafından izlenir ve istenirse hafta sonu kurslarıyla seviyesini bir üst aşamaya çıkarır.

Geleceğe Hazır Yükselenler

2015 yılından itibaren dünyanın değişen ve gelişen dinamikleri doğrultusunda ana sınıfından başlayıp tüm ilkokul kademesinde kodlama dersleri veren Türkiye’deki ilk ve tek okul olmanın haklı gururu içindeyiz. Tamamen Yükselen’e özgü bir müfredatla hazırlanan “Robotik ve Kodlama Programı”mız ile öğrencilerimiz olması gereken teknolojik okuryazarlık seviyesine ulaşır.

Düşünen Yükselenler -P4C

Okumak, Yükselen’de bir zorunluluk değil alışkanlıktır. Okuma alışkanlığının yanı sıra kitaplar üzerine yapılan “Çocuk Felsefesi” çalışmalarıyla eleştirel düşünme becerisi de pekiştirilmiş olur.

Müze Eğitimi

2019 yılından itibaren Koç Müzesi’yle ortaklaşa yürütülen “Müze Benim Evim” projesinde müzenin önemi, varlık nedeni, nasıl gezileceği konuları sorgulanır. Her Yükselen’in müze kültürüne sahip olması amaçlanır.

Anne Baba Eğitimi

Yükselenlerimizi yetiştirirken temel ilkelerimizden biri de dayanışma içinde olmaktır. Geleceğin aydınlık nesillerini yaratmak için anne ve babalarımıza eğitimler verir, “krizle baş etme”, “iletişim kurma”, “çocuğuyla verimli zaman geçirme” gibi daha birçok konuyu kapsayan “Ebeveyn Eğitimleri”mizi ücretsiz sunarız.

Projelerimiz

Her yıl yenilerini ürettiğimiz onlarca proje yürüttük çocuklarımızla. Öğretmenlerimizin önderliğinde ödül yok ceza yok projesi, sera projesi, topraksız tarım projesi, ayağını yorganına göre uzat tasarruf projesi, çocuk edebiyatı projesi, akran arabuluculuğu projesi, yaşam atölyesi projesi yürütmekte olduğumuz başlıca projelerimizdendir.

Yükselen Uluslararası Ofis

Yükselenlerimizin ufkunu genişletme misyonuyla kurulan Yükselen International Office, dünya çapında akredite üniversitelerle imzaladığı değişim programı anlaşmaları ve Avrupa Birliği projeleriyle geniş bir eğitim yelpazesi sunar. İlkokul, ortaokul ve lise kademeleri için farklı seçenekler sunan ofisimize ulaşan velilerimiz aydınlatılır ve öğrencimize en uygun eğitim fırsatı sunulur.

Kurumumuz hakkında daha detaylı bilgi için bizi arayabilir ya da formu doldurabilirsiniz.