CUMHURİYET BAYRAMI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

*Bu yazı tahmini 2 dakika 18 saniye okuma süresine sahiptir.

Tam 96 yıl önce bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk,cumhuriyeti ilan etti.Yıllar süren savaşların,esaretin,gözyaşlarının ardından ilk kez umutla doldu Türk milletinin yüreği,ilk kez güvenle bakabildi geleceğe.

Öyle ani alınmış bir karar da değildi.Uzun zamandır düşünüyor,her bir noktasını ayrı ayrı hesaplıyordu.Türk milletini hakettiği yönetim biçimine kavuşturmak istiyordu.Aklındakileri ilk kez kağıda döktüğünde tarih 28 Temmuz 1919'u gösteriyordu. "ZAFERDEN SONRA YÖNETİM ŞEKLİ CUMHURİYET OLACAK." İnanmadılar ona,hayal peşinde koştuğunu söylediler.Bu öyle bir hayaldi ki tam 96 yıldır kendi toprakları üzerinde özgürce dalgalanan Türk bayrağının altında,sesinin çıkabildiği en yüksek tonda İstiklal Marşı'nı söyleyebilme hürriyetini kazandırdı bizlere.
   Şimdi tam 96 yıl sonra YÜKSELEN GENÇLİĞİ ATATÜRK'E VE CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKIYOR. Cumhuriyet Bayramını ilk Cumhuriyet Bayramı gibi heyecanla,şanla,şerefle ve büyük bir onurla kutluyor.Çubuk Anadolu ve Fen Lisemizin  gençleri büyük bir özveriyle hazırladıkları "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu gösteriyi Yükselen Eğitim Kurumları  kurucusu Sayın Mehmet Yüksel,Yükselen Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sayın Zekai Özgür,okul idarecileri,öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katıldıkları törende sergilediler.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.
YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN ATATÜRK