Level Up Dil Programı

*Bu yazı tahmini 6 dakika 50 saniye okuma süresine sahiptir.

Yükselen Level Up İngilizce Programı Nedir?

Yükselen Level Up İngilizce Programı, dil öğretmenin ötesinde 21 yy. becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirmek amacıyla dizayn edilmiş özgün bir programdır. Anaokulundan lise mezuniyetine kadar devam eden bu entegre programla öğrencilerimizin, hem günlük hayatta hem de profesyonel ve akademik alanda İngilizce’ye yazım ve konuşma dilinde hakim olması amaçlanır.

Level Up Destek Programı

2. sınıftan itibaren 11. sınıfın sonuna kadar gerçekleşen Level Up Destek Programı ile, Eylül ayının ilk haftası yapılan ölçüm sınavında İngilizce becerilerinin genel seviyenin altında olduğu belirlenen öğrenciler, ilkokulda 4 hafta, ortaokul ve lisede 8 hafta boyunca alacakları yoğunlaştırılmış etütler ile gramer ve dil kullanım becerileri alanlarında eğitim alarak eşit düzeye ulaşırlar. Level Up Destek Programı ikinci eğitim öğretim döneminin başında da tekrarlanır.

Level Up Uniform Tasks – Proje Bazlı Öğrenme

Yaratmak, üretmek, kendini ifade etmek becerileri önceliklendirilmiş proje bazlı öğrenim tekniğinin uygulandığı, her bir kademe için 1 yıl boyunca sürecek özgün projeler oluşturulmuştur. Öğrenciler her ay projenin bir aşamasını tamamlayarak bir önceki ay yaptığının üzerine koyacak şekilde sarmal bir öğrenme gerçekleştirirler. Dönem sonunda, anne ve babalarına portfolyo sunumu yaparak ürettiklerini paylaşma imkanı bulurlar.

•  İlkokul Uniform Task – Little Boss Speak Up!

“Little Boss Speak Up!” projesiyle tüm ilkokul öğrencilerimiz kendi hayallerindeki restoranı kuran bir işletmeci rolüne bürünür. Tüm yıl devam edecek bu proje planı dahilinde öğrenciler her hafta ayrı ayrı restoranlarının isminden menüsüne, alışveriş listelerinden çalışan üniformalarına, iç mimarisinden sosyal medyasına kadar hayallerindeki işletmenin detaylarını tasarlarlar.  Her hafta tasarladıkları detayın sunumunu yaparak kendilerini sözlü ifade edebilme becerisine kavuşurlar.

• Uniform Task – Teen Traveler

Teen Traveler projesiyle 5, 6, 7. sınıf öğrencilerimiz hayallerindeki seyahati planlayan bir gezgin rolüne bürünür. Seyahatlerini tüm detaylarıyla planlayan öğrenciler nereye gitmek istediklerini, ulaşım şekillerini, pasaport ve vize başvuru/alım işlemlerini, kalacakları yeri, sağlık sigortalarını, bavullarının içine koyacakları eşyaları belirlerken; gidecekleri yerin kültürü, para birimi, tarihi mirasları, gelenekleri ve mutfağına kadar adım adım hazırlayacakları sunumlar ile yurtdışında herhangi bir ülkede kendi başlarına hayatta kalmalarını sağlayacak dil yetkinliğine sahip olurlar.

•   Uniform Task – Introduction to Writing

Teen Traveler etkinlik planına paralel olarak yürütülen Introduction to Writing ile öğrencilerimizin yazı yazma temeli oluşturulur. Tema, ana fikir, alıntı ve makale kavramlarının öğrenilmesinin yanı sıra sunum becerileri de gelişir.

•  Uniform Task – World of Work

World of Work etkinlik planı ile 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz iş arayan bir yeni mezuna  dönüşür. Projenin ilk aşamasında öğrenciler, iş ve kariyer kavramları, kariyer gelişimi, çalışmanın kişi üzerindeki etkileri, Türkiye’de genç istihdamı ve iş kültürü, iş ilanları/ başvuruları hakkında araştırır, sorgular, tartışır. Sonrasında, gerçek iş ilanları kullanılarak kurgulanan iş görüşmesi mülakatlarında işveren rolü üstlenen öğretmenlerinin karşılarına çıkarak bu deneyimi erken yaşta kazanırlar. Bu proje sayesinde öğrenciler, günlük ve profesyonel yaşamlarında İngilizce dil becerilerini kullanarak kendilerini tanıtma ve sosyal ilişkiler kurmayı öğrenir.

•  Uniform Task – Introduction to Academic Writing

World of Work etkinlik planına paralel olarak yürütülen Introduction to Academic Writing ile öğrencilerimiz yazım tekniklerini öğrenir ve yazdıkları denemeler hakkında içerik, görsel düzen ve yazım formatı da dahil olacak şekilde birebir geribildirim alarak, önceki yıllarda sağlam bir temel oluşturdukları İngilizce yazın becerilerini, lisede akademik boyuta taşıma imkanı bulurlar.

TOEFL Kursu

9,10 ve 11. sınıflarımız için ücretsiz olarak sunulan TOEFL kursu ile isteyen öğrenciler, akademik ve profesyonel olarak uluslararası düzeyde geçerli olan TOEFL sınavına yönelik eğitim alarak Türkiye’de üniversite eğitimlerinde hazırlık atlama imkanı bulur ve yurtdışındaki üniversitelere başvurularda bir adım öne geçerler.

YÜKOMUN ve YÜKOMUN Junior

Model United Nations (Model UN veya MUN), öğrencilerin farklı ülkelerden gelen Birleşmiş Milletler Delegesi rolü üstlendiği ve çeşitli komiteler oluşturarak dünyamızı etkileyen önemli ve güncel konuları tartışarak çözüm ürettikleri bir etkinlik türüdür. Uluslararası düzeyde birçok okul ve üniversite tarafından gerçekleştirilen MUN, Yükselen Koleji’nde YÜKOMUN adıyla gerçekleşmektedir. Delegelik yapan öğrencilerimiz, YÜKOMUN ve ortaokul seviyesinde gerçekleşen YÜKOMUN Junior yoluyla farklı okul, şehir ve ülkelerde farklı MUN konferanslarına katılarak hem dünya gündemindeki önemli konularda yetkinliğini ve münazara becerilerini güçlendirir, hem de yerel ve uluslararası seviyede kalıcı bağlar kurarak kendini geliştirir.