YÜKSELEN FEN VE ANADOLU LİSELERİ NELER SUNAR?

*Bu yazı tahmini 6 dakika 7 saniye okuma süresine sahiptir.

Başarımızın Sırrı

Yükselen’in sadece Ankara’da değil, Türkiye’de kanıtlanmış olan akademik başarısının en önemli anahtarlarından biri de öğrencilerini yakından ve düzenli takip etmesidir. Öğrencilerimiz, Türkiye genelini kapsayan sınavlar da dahil olmak üzere her ay değerlendirilir. Sınavlar sonrasında eksik kazanımlar doğrultusunda öğrenciler bireysel etütler ve ödevlendirmelerle desteklenir.

Tek Başımıza Yeteriz

Eğitim sistemimiz, öğrencilerimizin herhangi bir özel ders almasına veya özel kursa gitmesine gerek duymadan gerekli desteğin sağlanması ve bu desteğin de ek bir eğitim ücreti talep edilmeden okul tarafından gerçekleştirilmesi üzerine kurulmuştur.

Online ve Yüz Yüze Eğitim

2015 yılından beri tüm öğretmenleri ve öğrencileri aktif şekilde Microsoft 365 ürünlerini kullanan Türkiye’deki ilk okul olmamızın verdiği avantajla pandemi nedeniyle okulların kapandığı ilk haftayı takiben ana sınıfından liseye kadar tüm Yükselen Eğitim Kurumlarında online eğitim sürecine aksama olmaksızın başarıyla geçilmiştir. Yanı sıra öğrencilerimize hem yüz yüze hem online eğitim olanağı sunabildiğimiz teknolojik altyapımız mevcuttur.

Birebir Danışmanlık

12. sınıf her bir öğrencimiz için atanan danışman öğretmenlerimiz, sınav yolculuğunda hem akademik hem psikolojik anlamda öğrencilerimize koçluk ederler. Sınava hazırlık yılı boyunca, danışman öğretmenlerimiz, öğrenciyle, veli ile, öğrencinin dersine giren öğretmenlerle görüşerek gelişimi takip eder. Öğrencinin sınav sonuçlarına göre bireysel olarak çalışma programı hazırlar.

Alışkanlıkları Yönetiriz

Her dönemin başında, öğrencilerimizin yazın rehavetini atması, disiplinli şekilde eğitim öğretim dönemine hazır olması, ödev yapma ve verimli çalışma bilincinde olması adına akşam etütleri yapılır.

Velimiz Ailemiz

Okulumuzda açıklık ve dürüstlük ilkesi olmazsa olmazımızdır. Velilerimiz, öğrencilerimiz hakkında düzenli ve doğru şekilde bilgilendirilir; onların geri bildirimleri hassasiyetle dinlenir. Öğrencinin desteklenmesi gereken durumlara, veliyle iş birliği içinde çözüm odaklı yaklaşılır.

Level Up Dil Programı

Yükselen Level Up İngilizce Programı, dil öğretmenin ötesinde 21 yy. becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirmek amacıyla tasarlanmış özgün bir programdır. Anaokulundan lise mezuniyetine kadar devam eden bu bütünleşmiş programla öğrencilerimizin hem günlük hayatta hem de profesyonel ve akademik alanda İngilizceye yazım ve konuşma dilinde hakim olması amaçlanır.

İkinci Yabancı Dil

Okulumuzun ikinci yabancı dili olan Almanca derslerinde de dili öğretmenin ötesinde öğrencilerimize vizyon katmak amaçlanır. Uluslararası dil sınavlarına hazırlanmak isteyen öğrencilerimiz takviye kurslarla desteklenir.

Değerlerine Bağlı Yükselenler

Öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, insani değerlere bağlı şekilde büyümesi, kültürüyle harmanlanması, ülkemize ve dünyaya faydalı bireyler olması en önemli ilkelerimizdendir. Bu nedenle tüm milli bayramlarımızı coşkuyla kutlar, her öğrencimizin görev almasını önemseriz.

Geleceğe Hazır Yükselenler

2015 yılından itibaren dünyanın değişen ve gelişen dinamikleri doğrultusunda ana sınıfından itibaren tüm kademelerde kodlama dersleri veren Türkiye’deki ilk ve tek okul olmanın haklı gururu içindeyiz. Tamamen Yükselen’e özgü bir müfredatla hazırlanan “Robotik ve Kodlama Programı”mız ile öğrencilerimiz olması gereken teknolojik okuryazarlık seviyesine ulaşır.

Kulüplerimiz

Girişimcilik kulübü, yemek kulübü, edebiyat kulübü, bilişim kulübü gibi her yıl yenilerini eklediğimiz, öğrendiğimiz, eğlendiğimiz kulüplerimizle öğrencilerimizin ilgi alanları çerçevesinde gelişmelerine olanak tanırız.

YUKOMUN

Model Birleşmiş Milletler olarak da bilinen MUN etkinliklerimizle öğrencilerimizin dil gelişimlerinin yanı sıra entelektüel bilgi birikimlerini artırmayı ve insan ağlarını geliştirmeyi amaçlarız.

Yükselen Uluslararası Ofisi

Yükselenlerimizin ufkunu genişletme misyonuyla kurulan Yükselen International Office, dünya çapında akredite üniversitelerle imzaladığı değişim programı anlaşmaları ve Avrupa Birliği projeleriyle geniş bir eğitim yelpazesi sunar. Ofisimizin sunduğu programlarla öğrencilerimiz, ulusal sınavlara hazırlıklarını aksatmadan lise döneminde yurt dışında eğitim alma hakkı kazanmakla birlikte sonrasında da isterlerse üniversite eğitimlerine yurt dışında devam etme fırsatını korurlar.

Kurumumuz hakkında daha detaylı bilgi için bizi arayabilir ya da formu doldurabilirsiniz.