ÇOCUKLARIMIZI 2030’A HAZIRLAMAK İÇİN HEYECAN VERİCİ BİR PROJE GELİŞTİRDİK!

*Bu yazı tahmini 2 dakika 15 saniye okuma süresine sahiptir.

Bilimin ve teknolojinin böylesine hızlı ilerlediği, hayatlarımızın her alanında etki sahibi olmaya başladığı bir çağda onu sadece izleyen değil anlayıp şekillendiren taraf olmanın bir toplumun geleceği için hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Bu farkındalığımızı genç yükselenlerden başlayarak toplumun her kesimine yaymak Yükselen Koleji olarak en önemli amacımızdır. Bu amacı gerçekleştirme yolunda Bilim Kampüsü Ekibi ile ortaokullara yönelik 12 haftalık programlama ve robotik temellerinin, uygulamalarıyla anlatıldığı bir kurs yürüteceğiz. Çocuklarımızın 2030’lu yıllarda meslek sahibi olacağı düşünüldüğünde hangi mesleği seçerlerse seçsinler kendilerini programlama ve robotik alanlarında yetiştirmiş olmalarının gerekliliği günümüzdeki teknolojik gelişmeler ışığında ortadadır. Kodlamayı 8 yıldır anasınıfından itibaren başlatan Türkiye’deki ilk ve tek kurum olmanın haklı gururuyla öğrencilere yönelik tüm kodlama ve robotik kaynaklarını inceliyor ve harmanlıyoruz. Kendi özgün kodlama ve robotik müfredatımızı oluşturarak mesleki okullardan eğitmenlerle Yükselen Teknolojik Okuryazarlık Laboratuvarlarımızı kurduk. Şimdi de profesyonel hayattan mühendislerle iş birliği yapıyoruz. Bu nedenle Bilim Kampüsü ile yürüteceğimiz kursta onları bu geleceğe hazırlama yolunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten büyük mutluluk duyacağız. Eğitimin sonunda öğrencilerimiz kolaylıkla kendi robotlarını yapma ve algoritmalarını yazıp kendi uygulamalarını geliştirme becerilerini kazandırmış olmayı hedefliyoruz.

BİLİM KAMPÜSÜ EKİBİ