LGS'YE DOĞRU SON NOTLAR

*Bu yazı tahmini 5 dakika 5 saniye okuma süresine sahiptir.

Sevgili Yükselenler,

Birlikte yoğun bir çalışma sürecinin sonuna geldik. Çalıştınız, çok kez başardınız, bu sınavda da başarmamanız için hiç bir engel yok. Sizlere sınav sırasında kolaylık sağlayacak birkaç şey hatırlatmak istiyoruz.

•  LGS, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30'da ilk oturumla başlayacaktır. Sınavın ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacaktır.
  • Sınava girmeden önceki akşam ağır yemeklerden kaçının.
  •  Akşamdan sınava götüreceklerinizi mutlaka hazırlayın.
  •  Sınav akşamı ne çok erken ne de çok geç yatın. Düzeninizi bozmayın.
  •  Sınav saatine yakın telaş ve kaygı yaratmayın. İyi yapılmış bir kahvaltı size enerji verecektir.
  •  Okul tarafından onaylanmış renkli sınav giriş belgeniz yönetim tarafından öğrencinin gireceği sınav salonunda masaya bırakılacaktır.
  •  Nüfus cüzdanınızı yanınızda getirin.
  •  Sınav günü en az 45 dakika önce sınava gireceğiniz okulda bulunun.
  •  Yanınıza 2 adet kurşun kalem, 2 adet silgi, 2 adet kalemtıraş, su (şeffaf pet şişe), maske ve el dezenfektanı almayı unutmayın.
  •  Sınav gözetmenlerinizin sınav öncesi yapacağı açıklamaları iyi bir şekilde dinleyin. Anlayamadığınız yerleri mutlaka sorun.
  •  Lütfen tüm derslerin testlerini aynı önemle cevaplayın.
  •  Çözemediğiniz soru ile inatlaşmayın. Hemen diğer soruya geçin.
  •  Yanlış olduğuna emin olmadıkça ilk işaretlediğiniz şıkkı değiştirmeyin.
  •  Cevabından emin olmadığınız soruları boş bırakın. Unutmayın, 3 yanlış 1 doğruyu götürecek.
  •  Yapamadığınız soruların yanına bazı şekiller koyabilirsiniz.
  •  Sayısal sorularda mutlaka işlem yapın.
  •  Soru içerisinde sadece önemli gördüğünüz yerlerin altını çizin.
  •  Cevapları optiğe doğru kodladığınıza emin olun.
  •  Bir testi bitirdikten sonra vereceğiniz aralarda sınavınızın başarılı geçtiğine diğer sınavınızın da başarılı geçeceğine kendinizi inandırın.
  •  Sınava girmeden önce amaçlarımıza ulaşmak için kendinizi kasmadan başarılarınızın detaylarını hayal edin. Olumlu(pozitif) düşünmek için çalışın.
  •  Amacınıza önce kendiniz inanmalısınız.
  •  Amaçlarınızdan asla vazgeçmeyin ve asla pes etmeyin.

NOT: Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

KENDİNE GÜVEN, BAŞARACAKSIN

· Bugüne kadar nice deneme sınavına girdin ve güzel bir hazırlık sürecinden geçtin. Kendine güven ve herhangi bir deneme sınavı rahatlığında soruların üzerine düşünerek nasıl çözeceğine karar ver.

· Bu önerilerin hepsini okuduktan sonra yapman gereken tek şey sınav anının hayalini kurmak ve istediğin gibi geçecek, harika bir sınav deneyimini zihninde yaşayarak rahatlamak.