2-6 KASIM YÜZ YÜZE SINAV HAFTASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

*Bu yazı tahmini 6 dakika 16 saniye okuma süresine sahiptir.

T.C.

ÖZEL YÜKSELEN ORTAOKULU

5-6-7. SINIFLAR SINAV HAFTASI PROGRAMI

Sevgili Öğrencimiz,

MEB’in almış olduğu karar gereği yazılı sınavlarımız okulumuzda ve yüz yüze gerçekleştirilecektir. Sınav haftasına dair detaylar şunlardır:

A) SINAVLARLA İLGİLİ

1. Sınavlar 02 Kasım-06 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav haftası programı bilgilendirme mesajının sonunda  bilgilerinize sunulmuştur.
  2. Programda yer alan sınıf etkinliği saatlerinde derslere o sınıfın branş öğretmenleri girecek böylece öğrenciler tüm öğretmenleri ile yüz yüze görüşme imkanı bulmuş olacaktır. Bu saatlerde öğretmenler öğrencilerine dersleri ile ilgili bilgilendirmeler ve motivasyon çalışmaları yapabilecekler, yazılı sınav sorularını cevaplayabileceklerdir. Ayrıca bu saatlerde her türlü önlem alınarak, öğrencilerimizin e-okul sistemi için gerekli olan fotoğraf çekimleri de gerçekleştirilecektir.
  1. Sınav süresi her ders için 40’ olacaktır.
  1. Sınavlar ağırlıklı olarak klasik sorulardan oluşacak ve öğrencilerimiz her dersten gelinen yere kadar sorumlu tutulacaktır.
  1. Her öğrenci yazılı sınavlara kendi sınıfında katılacaktır.
  1. Yazılı sınavlar MEB tarafından uygulanması istenen ve e-okula işlenecek zorunlu sınavlar olduğu için tüm öğrencilerin katılımı zorunludur.
  1. Sadece sağlık sorunu yaşayan ya da karantinada bulunan raporlu öğrencilerimiz için bir defaya mahsus mazeret sınavı yapılacak, raporsuz öğrenciler yönetmelik gereği mazeret sınavına alınamayacaktır.
  1. Sınava özürlü olarak gelemeyecek raporlu öğrencilerin raporları en geç bir gün öncesinden öğrenci işlerine gönderilecek ve öğrencinin durumundan okul rehber öğretmeni haberdar edilecektir.

B) ULAŞIMLA İLGİLİ

1. Okulla servis sözleşmesi bulunan tüm öğrencilerimiz belirtilen takvim doğrultusunda servislerle okula getirilecek ve sınavların sonunda yine servislerle evlere bırakılacaklardır.
  1. Servis sözleşmesi bulunmayan öğrencilerimizin ulaşımı velilerimiz tarafından sağlanılacaktır.
  1. Servis şoför bilgisi tarafınıza en geç sınava bir gün kala SMS olarak gönderilecektir.
  1. Servisler en geç 10.50’de okulda olacak ve en geç saat 13.50’de dönüş için hareket etmiş olacaktır.
  1. Ulaşım konusunda her türlü durumla ilgili servis birimi ile iletişim kurulacaktır.

C) YEMEKLE İLGİLİ

1. Belirtilen saatler içerisinde öğlen yemeği verilecektir.
  1. Pandemi kuralları gereği su sebilleri kaldırılmış olup öğrenciler kendi sularını yanlarında getirecektir.
  1. Okul kantinimiz açık olacaktır.

D) COVİD-19 EYLEM PLANI KAPSAMINDA ALINAN TEDBİRLER

1. Öğrencilerimizin okulda ve servislerde bulunacakları tüm süreçlerde okulumuzun COVİD-19 EYLEM PLANI esasları uygulanacak; maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalınacaktır.
  1. Sınavdan bir gün öncesinde, gece, tüm öğrencilerimizin HES kodu taraması yapılacak, riskli görülen öğrencilerimiz olursa şayet daha sonra mazeret sınavına alınacaktır.
  1. Okula girişte her öğretmen, öğrenci ve personelin ateşi ölçülecek ve kayıt altına alınacaktır. Ateşi risk teşkil eden öğrenciler ya da kişiler içeri alınmayacaktır.
  1. Sınıf kapılarımız sınav süresi boyunca açık tutulacaktır. Pencerelerimiz de sık sık açılacağından öğrencilerimizin yanlarında hırka vb. üst kıyafet bulundurmaları önerilmektedir.
  1. Tedbirler kapsamında öğrencimizin su dışında herhangi bir yiyecek ya da içeceği okula getirmemesi,  su tüketeceği zaman da kişilerle arasında bir mesafe bırakması gerekecektir.
  1. Tüm öğrencilerimiz yedek maskelerini yanında bulunduracaktır.
  1. Her öğrencimiz kalem, silgi, kalemtıraş vb. malzemelerini yanında getirecek, öğrenciler arasında araç gereç paylaşımı yapılmayacaktır.
  1. Velilerimiz okul içerisine alınamayacak ve o günlerde sınav organizasyonunda herhangi bir sorun yaşanmaması için idare ya da öğretmen görüşmesi yapılamayacaktır.
  1. Sınava okul forması ile ve okul kurallarına uygun gelinecektir.

***Okulumuz TSE tarafından çok ciddi bir denetimden geçirilmiş ve  “TEMİZ OKUL” belgesi almaya hak kazanmıştır.

SINAV HAFTASI SINAV ÇİZELGESİ

PAZARTESİ

SALI

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

CUMA

1. DERS
11.00-11.40

MATEMATİK

TÜRKÇE

FEN BİLİMLERİ

SOSYAL BİLGİLER

İNGİLİZCE

2. DERS
12.00-12.40

3. DERS
13.00-13.40

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

ALMANCA

SINIF ETKİNLİĞİ

NOT:  Yazılı sınavlara dair belirtilen hususların dışında sorularınız olursa gerekli açıklama şube rehber /sınıf öğretmenimiz tarafından yapılacaktır.

Yükselen Koleji Ortaokul İdaresi