Yükselen Yönetimi

*Bu yazı tahmini 4 dakika 8 saniye okuma süresine sahiptir.

KURUCULARIMIZ

Mehmet Yüksel 1963 yılında Adana’da, Gülsen Yüksel ise 1966 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1988 yılında mezun oldular. Üniversiteden 2.likle mezun olan Gülsen Yüksel’in 4 tanesi yabancı olmak üzere 13 tane makalesi bulunmakla birlikte Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protez Bölümünde doktorasını yapmıştır.

İyi bir eğitim öğretimle yetersiz eğitim öğretimin, insanın geleceğini nasıl değiştirdiğini kendi tahsil hayatlarında da bizzat yaşayarak öğrenen Mehmet ve Gülsen Yüksel eğitim sektörüne karşı sürekli bir ilgi duydu. Her zaman bu alanda ülkesine hizmet sunmak istedikleri için küçüklerin eğitimiyle işe başlayarak bir kreş açtılar. Daha sonra buna çocuk kulübünü ilave ettiler. Bu arada kızları Başak özel bir okula gidiyordu. Kızlarının eğitimiyle ilgili sorunlar yaşadılar ve beklentilerine cevap bulamadılar. Bir veli bakış açısıyla çocuğun değer ve saygı gördüğü iyi eğitimli bir okul açma düşüncesini, ününü eğitim alanında hep duydukları Zekai Özgür’e açtılar. Onun hayalinin de böyle bir okul olduğunu öğrenince hemen Zekai Özgür ile çalışmalara başladılar. Uzun araştırmalar sonunda, bütün olanakları da zorlayarak Yükselen Koleji’ni kurdular. Mezun vermeye başladığı ilk yıldan itibaren lise ve üniversite sınavlarında sayısız Türkiye ve Ankara birinciliği elde eden Yükselen Koleji geleceğin aydın nesillerini yetiştirmektedir.

GENEL MÜDÜRÜMÜZ

Zekai Özgür, Ankara Bahçelievler Öğretmen Okulu mezunudur. Yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra 1988 yılında Anadolu Üniversitesini,390 bin öğretmen arasında Türkiye 8.si ,Ankara 3.sü olarak bitirdi. Başarılarından dolayı Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından ödüllendirildi. Meslek hayatı süresince çalıştığı yörelerde eğitim-öğretimin kalitesinin artmasına ciddi katkılar sağlamıştır. Çalıştığı her yerde anadolu liselerine öğrenci hazırladı.Yüzlerce öğrenciyi anadolu liselerine yerleştirmeyi başardı.

Milli Eğitim Bakanlığınca Onur Belgesi, İlköğretim Genel Müdürlüğünce iki kez aylıkla ödüllendirme, değişik yıllarda olmak üzere Ankara Valiliğince iki takdirname, kaymakamlıklarca üç takdirname, iki başarı belgesi ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce yirmi iki teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.Yıllarca öğretmenlere kurs ve seminerler verdi Yolları Gülsen Yüksel ve Mehmet Yüksel’le kesişen Zekai Özgür okulun açıldığı günden itibaren Yükselen Eğitim Kurumlarının Genel Müdürlüğünü yapmaktadır. Nice öğrencilerin öğretmenlerin yanı sıra pek çok idareci de yetiştiren Zekai Özgür Yükselen Öğretmen Akademisinin de mimarıdır.