18 Yılda Neler Başardık?

Değerli anne babalar,

Çocuğunuzun yaşı fark etmeksizin eğitim öğretim hakkında kafanızda bir çok soru olması normal. Yükselen Koleji olarak 18 yıldır çağdaş ve eğitimli nesiller yetiştirmek amacıyla yılmadan çalışıyoruz.

Gelin, tecrübelerimizi sizinle paylaşalım ve sizleri kafanızdaki sorular hakkında doğru yönlendirelim.

18 Yılda Yükselen Ailesi Olarak Neler Başardık?

2007

• OKS’de (Liseye Geçiş Sınavı) ilk mezunlarıyla sınav puanı ortalamasıyla Ankara beşinciliği

2008

• OKS’de tüm 8. sınıf öğrencilerimizin sınav puanı ortalamasıyla Ankara üçüncülüğü

2009

• SBS’de (Liseye Geçiş Sınavı) tüm 8. sınıf öğrencilerimizin sınav puanı ortalamasıyla Ankara dokuzunculuğu

2010 – 2011 – 2012

• MEB’in resmi açıklamasına göre üç yıl üst üste SBS Ankara birinciliği

*2013 yılından itibaren MEB, SBS okul sıralamalarını açıklamamıştır.

2013

• SBS aritmetik ortalama 500 üzerinden 421 çıkmış, 8. sınıf öğrencilerinin tamamı tercih ettikleri okullara asil listeden girmişlerdir.

2014

• TEOG (Liseye Geçiş Sınavı) sınav sonuçlarına göre 500 puan üzerinden 460 (%92) okul ortalaması ile 8. sınıf öğrencilerimizi Ankara’nın en iyi fen ve anadolu liselerine yerleştirmeyi başardık ve Türkiye 1.si çıkardık.

2015

• 2015 TEOG sınav sonuçlarına göre 500 puan üzerinden 464 (%93) okul ortalamasıyla önceki yıllara göre başarı grafiğimizi yükseltmeye devam ederken 3 Türkiye 1.si çıkardık.

2016

• ÖSYM’nin yaptığı resmi açıklamaya göre Yükselen Anadolu Lisesi, ilk mezunlarıyla toplam 11 puan türünde Üniversiteye Geçiş Sınavı okul ortalamasıyla Ankara 1. si olmuştur.
  • 2016’da TEOG ortalamamızı 500 üzerinden 469’a (%94) yükselttik ve 6 Türkiye 1. si çıkardık.
  • Ortaokulumuz, Türkiye çapında düzenlenen INGED Okullar Arası İngilizce Drama Festivali’nde birincilik kazanırken öğrencilerimiz yedi farklı dalda ödüle layık görülmüşlerdir.

2017

• 2017’de tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen TEOG’da 500 üzerinden 475 (%95) puan ortalamasını yakaladık ve 29 Türkiye 1.si çıkarmanın gururunu yaşadık.
  • Yükselen Koleji Ortaokulu öğrencileri, Dünya Robot Olimpiyatları (WRO) Türkiye Açık Yıldızlar kategorisinde Türkiye 1.si olmuştur.
  • Yükselen Koleji Ortaokulu, INGED Okullar Arası İngilizce Drama Festivali’nde birincilik kazanmıştır.
  • Kodris ile ‘Okullar Arası Kodlama Yarışması’na Yükselen Koleji İlkokul olarak katılıp, Türkiye 2.si olduk.
  • Tüm öğretmen ve idarecileri MIE (Microsoft Innovative Educator) Sertifikası’na sahip olan, tüm öğrencilerine Microsoft 360 hesabı ve eğitimleri veren, uluslararası geçerliliğe sahip Microsoft Sertifikası kazandıran, öğretmen ve öğrencilerin tamamı etkili ve amacına uygun Microsoft Teams kullanan Türkiye’deki ilk ve tek okuluz.

2018

• Yükselen Anadolu ve Fen Lisesi, Üniversiteye Geçiş Sınavı’nın ikinci basamağı olan AYT’de Türkiye 1.si, genel puan diliminde Türkiye 29.su ve sınavın ilk basamağı olan TYT’de ise Türkiye 119.su çıkarmıştır.
  • LGS’de (Liseye Geçiş Sınavı) 23 öğrencimiz Türkiye’de ilk %1’lik dilime, 56 öğrencimiz ise ilk %5’lik dilime girmiştir.
  • 2018 yılı AB Erasmus+ çatısı altında Yükselen Koleji Fen Lisesi, 1032 adet proje teklifi arasından bağımsız dış uzmanlar tarafından seçilmiş ve kendi alanındaki projesiyle en yüksek puanı almıştır. “Values Education in Action” adlı projemizle, öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal değerleri de edinmeleri ve farklı kültürlerle etkili iletişim kurarak bu değerleri korumaları amaçlanmaktadır. Proje; 2 yıl boyunca İsveç, İtalya, Yunanistan ve Litvanya’daki ortaklarımızla yürütülecektir.

2019

• Üniversite sınavında Türkiye 66.sı ve Türkiye 468.si’ni çıkaran Yükselen Fen ve Anadolu Lisesi, öğrencilerinin %97’sini Türkiye’de ilk %6’lık dilime yerleştirmeyi başarmıştır. Avrupa Birliği sponsorluğunda öğretmen ve öğrencilerimizi yurt dışı eğitimlerine göndermemizi sağlayan Erasmus+ projelerine iki yenisini daha katmış, eTwinning faaliyetleri kapsamında Avrupa Birliği tarafından “Avrupa Kalite Etiketi” ile ödüllendirilmiştir.
  • Kendini her yıl geliştiren ve başarılarını arttıran Yükselen Koleji Ortaokulu SBS ve TEOG’da gösterdiği başarıyı LGS’de de göstermeye devam etmiştir. Seviye grubu yapmayan, sadece üst düzey öğrencilerinin başarısına odaklanmayan, tüm öğrencilerinin başarılı olması için çalışan okulumuz, Türkiye’de ilk %3’lük dilime 34 öğrenci, ilk %10’luk dilime 106 öğrenci, ilk %20’lik dilime 161 öğrenci yerleştirmiştir.

Akademik başarılarının yanında spor ve sanat alanında da sayısız başarılar kazanan ve Ankara’nın en seçkin öğretmen kadrosuna sahip olan Yükselen Koleji, büyük bir azim ve kararlılıkla “Geleceğin Yükselenleri”ni yetiştirmeye ve eğitimin vazgeçilmez adresi olmaya devam etmektedir.