Yükselen Spor Kulübü

Kuruluşumuzdan itibaren gerek eğitmen kadromuz gerekse de yönetim olarak yetiştirdiğimiz çocuklara örnek olduğumuzun bilincinde olarak, daima dürüst, şeffaf, adil ve sevgi dolu olmaya özen göstermekteyiz.

KULÜP TARİHÇESİ

2016 Yılında kurulan Yükselen Koleji Spor Kulübü olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın akademik başarılarının yanı sıra spor alanındaki başarılarını yakalamayı hedeflemekteyiz.

Yükselen Koleji olarak bünyemizde 2 yarı olimpik yüzme havuzu, birçok kapalı voleybol ve basketbol sahası bulunmaktadır. Kulübümüz, yaz ve kış spor okullarında yapılan etkinliklerle çocuklarımıza kendi spor tesislerinde eğitim vermektedir. Bu eğitim sayesinde kulübümüz sporcuları; öncelikle kış ve yaz spor okullarından seçilerek, alt yapı gruplarını oluşturmuşlardır.

KIŞ SPOR OKULU:
Temel sportif faaliyetler ile kültürel ve sosyal faaliyetleri harmanlayarak, şiddet ve kötü alışkınlıklardan uzak, özgüveni yüksek, çalışma disiplinine ve sorumluluğuna sahip sporcular yetiştirmek amacıyla kurulan Yükselen Koleji Spor Kulübü Spor Okulları, Cumartesi ve Pazar günleri Doğukent ve Pursaklar kampüsü spor salonlarında ve yüzme havuzlarında antrenmanlarına devam etmektedir.

5-16 yaş arası çocuklarımıza yönelik;
Yüzme, Basketbol, Voleybol, Cimnastik, Halk Oyunları ve Futbol branşlarında,

Yetişkin gruplarımıza yönelik;
Yüzme ve Halk Oyunları branşlarında çalışmalarımız devam etmektedir.

Çocuklarımıza sporu sevdirirken spor kültürü kazanmalarını sağlamak; spor kültürü içerisinde ise disiplin, takım ruhu, paylaşım ve özgüven kazanımı ile birlikte bedensel enerjinin ve duygusal gerilimin boşaltılmasına katkıda bulunarak akademik başarıyı ön planda tutan topluma yararlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

YAZ SPOR OKULU:

Yoğun geçen bir yılın ardından öğrencilerimize alternatif bir yaz tatili olanağı sunan Yaz Spor Okulu, eğlenceli bir tatilin yanı sıra onların sosyal bir birey olarak yetişmelerini amaçlamaktadır.

Yaz Spor Okulu amaçlarımız;

• Düzenli bir şekilde spor yapmalarını,
  • Sanatla iç içe olmalarını,
  • Farklı fiziksel, sosyal, sanatsal beceriler ve dil becerileri kazanmalarını,
  • Arkadaşlık duygularını geliştirerek paylaşım bilinçlerini arttırmalarını,
  • Zamanlarını etkin bir biçimde kullanarak planlamayı öğrenmelerini,
  • Oynanan oyunlarda ve yapılan yarışmalarda hem kazanmanın sevincini, hem de kaybetmenin verdiği burukluğu kişiliklerinde dengeli bir biçimde kaynaştırabilmelerini,
  • Yaz boyu çalışan anne, babalara çocuklarının güvenilir ellerde olduğu duygusunu yaşatmayı hedeflemektedir.

Yaz Spor Okulu’nda öğrencilerimiz belirlenen program doğrultusunda yaşlarına göre gruplandırılmaktadır. Dersler, alanında uzman eğitici ve antrenörler tarafından yapılmaktadır.