Aydın Okur Programı

Türkçe ders programımız, dil eğitiminin yalnızca Türkçe branşını değil tüm branşları ve hatta tüm yaşamı kapsadığı görüsüyle “AYDIN OKUR PROGRAMI” çerçevesinde oluşturulmaktadır. Bu program kapsamında akademik danışmanlarımız önderliğinde hazırlanan özgün müfredatımızdaki tüm ders içi ve ders dışı içerikleri öğrencilerimizin doğru okuma, doğru anlama, okuduğu, dinlediği, izlediğiyle ilgili sorgulama, eleştirme, üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik teknik ve yöntemlerin öncelendiği çalışmalardır.

Bir Kitap ile Ne Yapılabilir?
Etkileşimli kitap okuma çalışmalarımızla kitabı sadece okumanın ötesinde yazarla sohbet eder, onu ve yazılanı analiz eder, birlikte tartışır, irdeler; kimi zaman tiyatro, kimi zaman resim, kimi zaman gastronomi kimi zaman müzik disiplinleri ile bağdaştırır, ürünler üretiriz. Yani kitabı sadece okumaz, kana kana içeriz.

Kütüphane Saatleri
Yükselen Kütüphaneleri bilinenin aksine, sadece sessizce kitap okunan yer değildir! Düşünülen, tartışılan, çizilen, yaratılan kısacası bir “aydın okur yazar”ın gereklerini içeren tüm aktivitelerin yapıldığı bir ilham noktasıdır. Kütüphane kültürünü, öğrenme kültürü ile harmanlayarak öğrencilerimizin hayatlarında içselleştirdikleri bir alışkanlık haline getirmelerini sağlarız.

Yazmak İçin İlham Gerek
Yazmak, yeniden düşünmektir. Bu sebeple okuma ve anlama dışında duygu ve düşüncelerimizin bizi yansıtan şekilde yazıya dökülmesi de programımızın önemli bir çıktısıdır. İlham bulmak için doğada, sokakta, hayatta köşeler ararız, kimi zaman güzeli kimi zaman çirkini anlatırız. Yeter ki özümüz kaleme aksın, başkalarının sözcüklerini değil kendimizinkini ararız.