Yükselen Unterwegs Almanca Programı 3. sınıftan başlayıp 11. sınıfa kadar devam eden entegre ve 21. yy becerileriyle birlikte dili edindirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu programda en önemlisi, öğrencilerimizin dili günlük hayatta kullanabilecek şekilde edinmesi ve özgüvenli bir şekilde kendini ifade edebilme becerisi kazanmasıdır.

Yükselen Eğitim Kurumlarında, ilkokul 3. sınıftan itibaren verilmeye başlanan Almanca derslerimiz, dil eğitimi anlayışımız gereği ezberden uzak, öğrencilerimizin aktif olduğu, günlük dil kullanımını destekleyen, proje bazlı, oyun ve şarkılarla desteklenen, atölye çalışmalarıyla zenginleştirilmiş, hedef dil Almancayı hayata entegre edebildikleri yenilikçi bir dil eğitimi sunmaktır.

Projelerimizi örneklendirmek gerekirse 6.sınıflarımızda “Mein Portfolio” isimli projemizde öğrencilerimiz, belirli cevapların peşine düşmektense 5-6. sınıf kazanımlari çerçevesinde üretilmiş tamamen kendi yaratıcılıklarını ortaya koyabildikleri eşsiz bir ürün dosyası yaratmaktadırlar.

7. ve 10. snıflarımızda gerçekleştirdiğimiz “Mein Abenteuer in Deutschland” isimli bir diğer projemizde öğrencilerimiz, Almanya’ya bir yolculuğa çıkarlar. Bu proje, öğrencilerimize öğrendikleri ikinci yabancı dil olan Almanca’yı gerçek hayatta kullanabilme fırsatı vermek ve olası eğitim seyahati veya turistik seyahatlerde güçlü bir iletişim kurmalarını sağlamak üzere kurgulanmıştır.

Ortaokul ve lisede Yükselen ailesine ara sınıflarda katılan ve daha önce hiç Almanca görmeyen öğrencilerimize seviyeyi yakalamak anlamına gelen ”Level Erreichen” Almanca destek programı uygulanmaktadır. Yurt dışı eğitimine Almanya’da devam etmek isteyen öğrencilerimiz için lisede temel ve ileri seviye olmak üzere Almanca kulüp çalışmaları yapılmaktadır.

Yükselen Unterwegs Almanca Eğitim Programı dil öğretmenin ötesinde öğrencilerimize vizyon ve 21. yy becerilerini kazandırmayı amaçlar.