Yükselen Yatılı Lisesi Neler Sunar?

Ülkemizin en önemli değerlerinden biri olan köy enstitülerinden ilham alınarak kurulan Yükselen Yatılı Lisesinde öğrencilerimizi ders çalışma ve etüt saatleri haricinde hayata hazırlama yolunda spor, sanat, tarım, mutfak, bilişim faaliyetlerini de içine alan eğitim programları ile enstitü ruhunu Yeni Yaşam ve Aydın Genç yerleşkelerimizde yeşertiyoruz.

Hangi Yerleşkelerde Var?

Yüko Anaokulu
Aydın Genç Yerleşkesi
Zirve Yerleşkesi
Yeni Yaşam Yerleşkesi

En Çok Çalışan Değil En Verimli Çalışan Kazanır

Üniversite sınavı hazırlık yolculuğu bir yıllık değil dört yıllık sabır ve sebat gerektiren bir süreçtir. Hayatta olduğu gibi, bu süreçte de zamanını en doğru kullananlar öne geçer. Yükselen Yatılı Lisesinde öğrencilerimizin çalışma alışkanlıklarına yakından rehberlik ederek zamanı en verimli ve dengeli şekilde kullanmalarını sağlarız. Günümüzde en çok yaşanan sorunlardan biri olan tablet, telefon, bilgisayarın aşırı kullanımından kaynaklanan zaman ve konsantrasyon kayıpları yerini düzenli ders çalışmaya, zihin açan sportif, sanatsal, kültürel aktivitelere ve arkadaşlarla edilen zengin sosyal sermayeye bırakır.

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur
Üniversite sınavı hazırlık sürecinde en önemli konulardan biri de zinde ve sağlıklı olmaktır. Yoğun çalışma gerektiren bu süreçte çoğu öğrenci spor yapmayı, hareket etmeyi es geçer, hobilerinden vazgeçer. Yatılı Lisemizin sunduğu program ve ortamla öğrencilerimiz bedensel ve ruhsal sağlıklarından ödün vermeden dengeli bir şekilde çalışma imkanı bulur. Okulumuza ait Başak Pınar Catering yemek fabrikasının diyetisyenler ve gıda mühendisleri kontrolünde ürettiği sağlıklı öğünlerle bedensel sağlığı desteklenir.

Yapılan sportif, sanatsal, kültürel aktiviteler
Akademik çalışma saatlerinin dışında öğrencilerimizin hem bedenen hem zihnen rahatlayacağı şekilde zamanını değerlendirmesi oldukça önemlidir. Kapalı spor salonu, halı saha, fitness salonu bulunan kompleksimizde öğrencilerimiz beden eğitimi öğretmeni eşliğinde sürekli ve programlı bir şekilde sportif faaliyetlerini sürdürme şansına sahip olur. Öğrencilerimizin düzenli şekilde hareket halinde bulunması, bedensel sağlıklarına ve zihinsel hazır bulunuşluklarına olumlu etki eder.

Açık hava sineması, mutfak saati gibi eğlenceli bir çok etkinliğin yanı sıra belirli bir programa göre, başta devlet tiyatroları olmak üzere tiyatro oyunları takip edilmekte ve öğrencilerimizin kültürel yönden de fayda sağlamaları göz önünde bulundurulmaktadır.

PDR birimimizin de katkılarıyla ayda bir yapılan atölye çalışmalarıyla öğrencilerimizin işbirliği, dayanışma, süreç yönetimi, stres ve kaygı ile başa çıkma gibi temel ihtiyaçlarına eğlenceli bir yaklaşımla cevap verilir.

Olgunluk ve Öz Disiplin
Araştırmalar gösterir ki insana en çok öğreten şey sorumluluk almaktır. Öğrencilerimiz güvenli bir ortamda sorumluluk alarak birey olmayı genç yaştan öğrenir, öz disiplin kazanır. Elde edeceği akademik başarıyı taçlandıracak şekilde dünyanın neresine giderse gitsin kendi ayakları üzerinde durmayı bilir.

Bilgiler için bize ulaşın.

Kurumumuz hakkında daha detaylı bilgi için