Tecrübemiz, ilkelerimiz ve evrensel değerlerle harmanladığımız eğitim ve öğretim programlarımız ışığında öğrencilerimizi HAYATA HAZIRLARIZ.

4. Sınıflar

Son Başvuru Tarihi: 21 Şubat 2024

Sınav Tarihi: 24 Şubat 2024, Saat 10.30

8. Sınıflar

Son Başvuru Tarihi: 21 Şubat 2024

Sınav Tarihi: 24 Şubat 2024, Saat 10.30

NEDEN YÜKSELEN?

Tecrübeyle geliştirilen ve yeni nesil sınav sistemlerine göre her yıl yenilenen kendimize özgü Yükselen Akademik Başarı Programımız ile her öğrencimiz yakından takip edilir, doğru zamanda doğru şekilde yönlendirilir.

Öğrencilerimizin dünyayı takip edebilen, araştıran ve sorgulayabilen öğrenciler olabilmesi için Level Up İngilizce Programı ve Unterwegs Almanca Programı uygulanmaktadır.

Amerika Çift Diploma Programı ve AP Uluslararası Program sayesinde öğrencilerimiz ulusal sınavlara hazırlanırken, aynı zamanda uluslararası üniversitelere başvurabilecek şekilde akademik özgeçmişlerini güçlendirir.

Akademik Başarı
Son 5 yılda, üniversite ve liseye geçiş sınavlarında, 1 Ankara 1.liği, 2 Türkiye 1.liği ve sayısız Türkiye derecesi elde ettik. İlkelerimiz ve çağdaş kültürümüzle harmanladığımız bize özgü akademik başarı programımız ile geleceği inşa ediyoruz.

Kapsamlı İngilizce
Yükselen Level Up Yabancı Dil Programı, dil öğretmenin ötesinde 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirmek amacıyla dizayn edilmiş özgün bir programdır. Anaokulundan lise mezuniyetine kadar devam eden bu entegre programla öğrencilerimizin, hem günlük hayatta hem de profesyonel ve akademik alanda İngilizceye yazı ve konuşma dilinde hakim olması amaçlanır.

Unterwegs Almanca Programı
Yükselen Eğitim Kurumlarında Almanca dil eğitimi anlayışımız ezberden uzak, öğrencilerimizin aktif olduğu, günlük dil kullanımını destekleyen, proje bazlı, atölye çalışmalarıyla zenginleştirilmiş, hedef dil Almancayı hayata entegre edebildikleri yenilikçi bir dil eğitimi sunmaktır. 21. yy becerileri göz önünde bulundurularak tasarladığımız projelerimiz öğrencilerimizin olası eğitim seyahati veya turistik seyahatlerde güçlü bir iletişim kurmalarını sağlamak üzere kurgulanmıştır.

Uluslararası Ofis ile Yurt Dışı Eğitim İmkânları
Akademik başarı ve proje tabanlı eğitim programlarının yanı sıra sağladığı yakından öğrenci takibi ile Yükselen Koleji, öğrencilerinin yalnızca üniversite sınavlarına hazırlıkta değil, geleceklerinde atacakları kariyer adımlarında da emin ve hazır şekilde ilerlemelerine yardımcı olur, Yükselen Uluslararası Ofisi ile bu adımları yurtdışında atma fırsatı sağlar.

Yeni Nesil Ölçme Değerlendirme
Yükselen’in sadece Ankara’da değil Türkiye’de kanıtlanmış akademik başarısının en önemli anahtarlarından biri öğrencilerini değişen 21. yy yetkilerini baz alarak yakından takip etmesi ve rehberlik etmesidir. Bunun yanında FollowApp takip platformu ile öğrenci, veli ve okulu aynı mecrada buluşturarak öğrencinin akademik gelişimini herkesin aynı anda güncel şekilde izleyebilmesini sağlar.

Yükselen Bursluluk Sınavına
başvuru yapmak için

Detaylı bilgi ve sorularınız için

Burs ve Kayıt Hakkı
Bursluluk sınavında belirlenen yüzdelik başarı diliminde yer alan öğrencilere kayıt hakkı verilmektedir.
Bursluluk sınavında belirlenen yüzdelik başarı diliminde yer alan öğrencilere belirli oranlarda burs verilmektedir.

Burs Hakkının Kullanılması (Liseye Giriş / 8. Sınıf)
Burs hakkı kazanan 9. sınıfa başlayacak öğrencilerin bu haktan yararlanabilmeleri için; 30 Mart tarihine kadar kaydını yaptırması gerekmektedir.

Burs Hakkının Kaybedilmesi
Kazanılan burs hakkı belirlenen tarihler arasında geçerlidir. Belirlenen tarihten sonra kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler burs haklarını kullanamazlar.

Bursun Devamlılığı
Her sınıf düzeyinde burslu okuyan öğrencilerin;

• Öğrencinin okula girmiş olduğu mevcut burs dilimindeki başarısını devam ettirmesi durumunda öğrencimizin burs hakkı mezun olana kadar devam edecektir.
  • Yılı, mevcut başarısının üzerinde tamamlaması durumunda bursu yükseltilebilecektir.

Her sınıf düzeyinde burslu okuyan öğrencilerin;

• Okulumuzda yıl boyunca yapılan
    – Karne yıl sonu aritmetik ortalaması
    – Deneme sınavları
    – Tarama sınavlarının ortalamasını alınır.

Öğrencinin bu ortalamanın altında kalması,

• Ödev ve etüt sorumluluklarını yerine getirmemesi,
  • Okul kurallarına aykırı olan ve okul disiplinine uymayan davranışlar göstermeleri durumlarında,

yıl sonu mevcut başarı durumuna göre bursları revize edilecektir.

Burs ve Kayıt Hakkı

Burs Hakkının Kullanılması (4. Sınıflar)
Burs hakkı kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmeleri için; 25 Mart tarihine kadar kaydını yaptırması gerekmektedir.
Burs kazanan öğrencilerin bursları bir akademik yıl boyunca geçerlidir.

Burs Hakkının Kaybedilmesi

Kurumumuz hakkında daha detaylı bilgi için