Geçmişe Yolculuk Müzelerin Kalbinde Yapılır

Yükselen Koleji Yeni Yaşam Yerleşkesi İlkokulu’nda “Geçmişe Yolculuk Müzelerin Kalbinde Yapılır” sloganı ile bir proje gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin müzecilikle ilgili farkındalıklarını artırmak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, yaparak-yaşayarak öğrenmelerine olanak tanımak, araştırma ve incelemeye yönlendirmek amacıyla yürüttüğümüz proje kapsamında yazarlarla söyleşiler de gerçekleştirdik.

Projemiz kapsamında öğrencilerimizin kitaplarını severek okuduklarını bildiğimiz Yazar Pelin Güneş ile öğrencilerimizi bir araya getirdik. Yazarın ‘Sandık Sepet Ankara’ isimli kitabını okuyan 4. sınıf öğrencilerimiz Pelin Güneş ile Başkentimizin sayılı müzelerinden Çengel Han M. Rahmi Koç Müzesi’nde buluştu.

Yazarla kitapların dünyasına yolculuk edip, müzenin tarihi atmosferinde farklı bir gün geçiren öğrencilerimize unutamayacakları bir deneyim yaşattıkları için Müze yönetimi ve yazarımıza teşekkür ederiz.