Yükselen Ortaokulu Online Eğitim Programımız

Değerli Velilerimiz,

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla evlerimizden çıkamadığımız bu zor günlerde öğrencilerimizin eğitiminin devam etmesi için tatilin ilk gününden bugüne online derslerimizi ve tüm çalışmalarımızı başarıyla sürdürdük. Yükselen Kolejinin kalitesini bir kez daha ispatladık. Bu bağlamda yaptığımız çalışmaların içeriğini de sizlerle paylaşmak istedik. Peki bu süreçte Özel Yükselen Ortaokullarında neler yapıldı?

Dünyada ve Türkiye’deki salgın ile ilgili gelişmeler izlenerek okulumuzda hazırlıklara tatil haberinden bir hafta önce başlandı. Toplantılar yapılarak okulların tatil edilmesi durumunda yapılacak çalışmalar planlandı. Yıllardır kurum içinde -öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından- kullanılan Microsoft Teams sisteminin evlerde canlı ders anlatımlarında da kullanılması amacıyla eğitimler yapıldı, dersler planlandı. Nitekim bir hafta sonra okullar tatil edildi. Hazırlıklarımızı önceden yaptığımız için 8. sınıf öğrencilerimiz hiç ders kaybı yaşamadan derslerine devam ettiler. Bir hafta sonra da 5,6,7. sınıf öğrencilerimiz aynı şekilde online derslerine başladılar. Bugüne kadar ciddi bir sorunla karşılaşılmadan derslerimiz kesintisiz sürdürülmektedir. Dersler müfredata uygun şekilde işlenmekte, derslere okulda kalınan yerden devam edilmektedir.

• Öğretmenlerimiz derslerini işlerken, sınıfta akıllı tahta kullanır gibi bilgisayarlarında yüklü olan akıllı defter, slayt, etkinlik, soru gibi materyallerini bilgisayarlarından açarak kendi ekranlarını öğrencilerle paylaşıp bu sayede öğrencilerin görebildiği sayfalar üzerinden anlatımlarını yapmaktadırlar.
  • Öğrencilerimiz de tıpkı okulda olduğu gibi derslere aktif katılabilmekte, ders sırasında öğretmenlerine sorularını sorabilmekte, öğretmenlerinin sorularını anında yanıtlayabilmektedirler.
  • Tüm canlı dersler kayıt altına alınmakta, öğrenciler tekrar yapmak istediklerinde ders kaydını izleyebilmektedirler.
  • Derslerimiz sırasında öğrencimizin derse katılıp katılmadığını tespit etmek için yoklamalar alınmakta, derse katılmayan öğrencinin velisi vakit kaybetmeden aranmaktadır.
  • Yine aynı sistem üzerinden haftalık mini sınavlar ve 8. sınıf öğrencilerimize yapılan denemeler ile ölçme ve değerlendirme de yapılmaktadır.
  • Bu süreçte de 8.sınıf öğrencilerimizin dersleri ve çalışmaları danışman öğretmenler tarafından yakından takip edilmektedir.
  • Öğrencilerimiz öğretmenlerine teams ya da Whatsapp üzerinden sorularını sorabilmekte, etütlere alınabilmektedir.
  • 5,6,7,8. sınıflarımızın tamamında her sınıfa ayrı ayrı uygulanarak, okul rehber öğretmenlerimiz tarafından 15 günde bir yapılan rehberlik çalışmaları ile de öğrencilerimizin bu zor günlerde moral ve motivasyonlarını arttırıcı çalışmalara özen gösterilmektedir.
  • Yine okulda olduğu gibi her hafta okul rehber öğretmenlerimiz, branş öğretmenlerinden bir sonraki haftanın tekrar konularını ve ödevlerini öğrenerek haftalık çalışma programı oluşturmaktadırlar.
  • Bu çalışma programı yine aynı sistem üzerinden öğrencilerle paylaşılmakta, öğrenciler de online derslerin dışında kalan zamanda çalışma programlarına uygun olarak tekrarlarını, ödevlerini, etkinliklerini ve günlük kitap okumalarını yapmaktadırlar.
  • Her zaman olduğu gibi bu süreçte de ödevler kontrol edilmekte, öğrenciler çalışmaların fotoğraflarını Whatsapp’tan ya da sistem üzerinden öğretmenlerine göndermekte, öğretmenler de kontrollerini bu şekilde yapmaktadırlar.
  • Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, Almanca derslerimiz bu şekilde canlı işlenirken beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, bilişim öğretmenlerimiz de öğrencilerin boş zamanlarında aileleri ile birlikte severek yapacakları, eğlenceli etkinlik videolarını sisteme yükleyerek derslerini sürdürmektedirler.

Hafta sonları sistem üzerinden tüm öğretmenlerimizle ve idarecilerimizle yaptığımız toplantılarla da hafta boyunca yapılan çalışmalar değerlendirilerek ‘’Daha fazla ve daha iyi neler yapabiliriz?’’ konusu irdelenmektedir.

Eğitimdeki kalitesini ve başarısını kanıtlamış bir eğitim kurumu olarak, şartlar ne olursa olsun, kullanabileceğimiz tüm imkanları kullanarak çalışmalarımızı, bu işe yüreğini koymuş eğitimcilerle aynı okul ciddiyetiyle ve disipliniyle sürdürmeye devam ediyoruz. Bu süreçte velilerimizden gelen takdir ve teşekkürler, öğrencilerimizin sisteme çok güzel uyum sağlaması ve sorumluluklarını yerine getirmesi bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır. Bu motivasyon ile bugün Yükselen Koleji öğrencilerinin aldığı kaliteli eğitimi, 8. sınıfta olup LGS’ye girecek olan fakat ders imkanları kısıtlı öğrencilere de ulaştırmak istiyoruz. Evlerimizden çıkamadığımız fakat birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye, birbirimizin yardımına, desteğine ihtiyacımız olan bu zor günlerde ihtiyaç sahibi insanlara değişik şekillerde yardımcı olunurken biz de eğitim gücümüzü kullanarak destek vermek istiyoruz. Yükselen Koleji olarak ‘’Yükselen Online Eğitim Seferberliği’’ sosyal sorumluluk projesini başlatıyoruz.

Bu zor günlerde olağanüstü bir başarıya imza attığımız doğrudur. Her zaman söylediğimiz gibi: Başarımız asla tesadüf değildir. Bu iş gönül işi, emek işi, ekip işi… Bu ekibin parçası olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, sağlıklı günlere en kısa sürede kavuşmak dileğiyle, saygılarımızı sunuyoruz.