Yükselen’de Üniversite Sınavına Hazırlık Süreci Nasıldır?

Üniversite sınavı hazırlık sürecinin hem aile hem öğrenci için oldukça önemli olduğunun farkındayız. Öğrencilerimizin özel ders almadan, özel kurslara yazılmaya gerek duymadan Yükselen Fen ve Anadolu Liseleri’nde aldığı eğitim ve öğretimle Türkiye’nin gözde üniversitelerine yetiştirme hedefiyle çalışmaktayız.

Sağlam bir öğretim sistemi ve düzgün takip ile her hedefe ulaşmak mümkün. Peki Yükselen’de sınav hazırlığı nasıldır?

Yükselen’de Üniversiteye Hazırlık Yolculuğu;

• 9, 10, 11 ve 12. sınıfın tüm konuları öğrencilerimize 12. Sınıfta tekrar anlatılır.
  • Hafta içi 45 saatlik ders programı uygulanır.
  • Bunun yanında ekstra eğitim ücreti beklenmeden hafta sonu cumartesi günleri 7 saatlik ders programı uygulanır.

Üniversiteye Hazırlık Süreci akademik desteğin yanı sıra kişinin motivasyonunun da yüksek olması gereken bir süreçtir.

Danışman Öğretmen Takibi

11. sınıfın 2. döneminden itibaren her öğrencimizin 12. sınıf boyunca da danışmanlığını yapacak olan “danışman öğretmen” ataması yapılır. Danışman öğretmen, çalışma sürecinin evde aksamaması için destek verir, veliyi okul süreci konusunda bilgilendirirken okulu da evdeki durum hakkında bilgilendirir. Öğrenciyi tanır, nelerden motive olduğunu bilir ve ona göre yönlendirir.

Çok çalışmak yetmez, etkin ve doğru çalışmak gerekir.

Rehberlik Birimi Takibi

Üniversiteye hazırlıkta kısıtlı zamanda en iyi sonucu almak istiyorsanız sınavların doğru analiz edilip eksiklerin doğru zamanda doğru çözüm önerileriyle belirlenmesi gerekir. Doğru bir yaklaşımla eksiklerinizi kısa sürede çözer, çalıştığınızın karşılığını kısa zamanda daha çok alırsınız. Geriye zihninizi motive etmek kalır. Bu noktada da yine rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizle bireysel olarak ilgilenir ve takibini yaparlar.

Bu süreçte sınava hazırlanan öğrencilerle birlikte aslında aileleri de bu maratona girer. Bu süreci yönetmek ailelerin de sorumluluğu haline gelir. Rehberlik birimimiz aileyi de bu süreçte bilgilendirir ve yönlendirir.

360 derece takip

İdare Takibi

Takibi ve analizi yapılmayan bir sürecin yararına inanmıyoruz. Bundan dolayı öğretmenlerimizin yanı sıra idare de bu süreçte yer almaktadır. Sadece 12. sınıflardan sorumlu bir birim,öğrencilerimizin akademik durumunun takibini ve yönlendirilmesini bireysel olarak yapar. Gerekli önlemler erkenden alınır ve gerekli çalışmalar kontrollü bir şekilde yapılır.

Etüt, soru çözümü, yaz ve kış eğitim kampları

• Öğrencilerimiz için hafta içi 9. ders saatinde soru çözüm saati uygulanmakta olup bunun dışında eksikleri için öğretmenleriyle birebir etüt yapabilmektedirler.
  • 1. ve 2. dönem başında tatil sonrası uyumu sağlamak adına 2 haftalık “Akşam Kampı” uygulanır.
  • Yükselen öğretmenleri tarafından hazırlanmış konu tarama sınavları ve Türkiye genelinde uygulanan denemelerden oluşan yoğun bir deneme takvimi uygulanır.
  • Üniversite ve meslek tanıtım günleri düzenlenir.
  • Yılda iki kere eğitim kampı uygulanır: Birincisi Antalya Eksik Kapatma Kampı (ocak ayında), ikincisi Bolu Efor Kampı (mayıs ayında) düzenlenir.
  • Tercih sürecinde öğrenciler rehber öğretmenlerimiz eşliğinde doğru bir şekilde tercih yapmaya yönlendirilir.

Uzaktan Eğitime Uygun Teknolojik Altyapı

• Yükselen Uzaktan Eğitim Sistemimiz ile tüm ders kaynaklarımız, konu taramalarımız ve denemelerimiz online sistem uyumludur. Bu sayede 23 Mart 2020 tarihinde okulların kapanmasıyla birlikte tüm derslerimiz hız kesmeden devam etmiş ve öğrencilerimizin konu kazanımları denemelerle kontrol edilerek oturtulmuştur.

Daha detaylı bilgi için bizi arayabilir ya da iletişim formunu doldurmak için tıklayabilirsiniz.