eTwinning ’H.E.L.P – Healthy Eating and Lifestyle Program” Projesi

Özel Çubuk Yükselen Fen Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Nazan Kaygusuz tarafından yürütülen uluslar arası ‘’ H.E.L.P - "Healthy Eating and Lifestyle Program (Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Programı) adlı eTwinning projesi sona erdi. Projeye, Türkiye ile Romanya gibi ülkelerden öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

Yükselen Zirve Yerleşkesi Fen Lisesi uluslararası projesi ‘’H.E.L.P – Healthy Eating and Lifestyle Program” (Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Programı) adlı eTwinning ile büyük başarı sağladı.

Öğrenciler sadece sağlıklı beslenme ile ilgili değil, çok yönlü farkındalık adına güvenli internet kullanıma dair, Okulumuzun tüm öğrencilerine Çubuk İlçe’den görevlendirilmiş Polis Memurları e-güvenlikle ilgili konferans yaptı. Yükselen Kolejinin Beden eğitimi öğretmeni tarafından yürütülen ‘’H.E.L.P – Healthy Eating and Lifestyle Program” (Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Programı) adlı eTwinning projesine Türkiye ve Romanya gibi ülkelerden çok sayıda okul dahil oldu. Proje 9 öğretmen ve 60 öğrenci ile yürütüldü.

Bu proje süresince sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve spor konuşarında farkındalık yaratıcı çalışmalar yapılırken, ayrıca katılımcılar tarafından proje sonunda ‘’Sağlıklı Yaşam ve Obeziteye karşı önlemler için  Manifesto‘’ ve broşür hazırlayıp okul içierisinde dağıratak gençlerin yaşadığı obeziteye dikkat çektik.

Proje ile öğrenciler sağlıklı yaşam becerileri, farklı kültürlerle etkileşim, bilişim teknolojisi ve yabancı dil becerilerini geliştirme olanağı sağladı. Projeye katılan Özel Çubuk Yükselen Lisesi öğrencilerine sertifikalarını beden eğitimi öğretmeni Nazan Kaygusuz tarafından takdim edildi.

Projeye dair yerli ve yabancı ortaklarla birlikte çıkardığımız tüm ürünleri görmek için H.E.L.P projesinin sanal sergisini ziyaret etmek için aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz.