eTwinning “Şiddetin Olmadığı Bir Dünyada Ben de Varım” Projesi

Şiddetin Olmadığı Bir Dünyada Ben de Varım sloganı ile başlattığımız ve okulumuzda Gönül Toptaş, Fatma Taşyürek ve Serkan Başer’in yürüttüğü eTwinning projemizde amacımız yaygınlaşan şiddet olayları karşında özellikle şiddet gören kadın ve çocuklara karşı toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmak, öğrencilerimize XXI. Yüzyıl becerilerini kazandırmak, teknolojik olanakların eğitim için eğitim ortamlarında kullanmalarını amaçladık. Bu noktada öğrencilerimiz ile işbirlikçi çalışmalar kapsamında hikayeler yazdık, afişler tasarladık, e-sergi hazırladık, güvenliğe önem verdiğimiz için bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına e-güvenlik kitapçığı hazırladık, eğitsel oyunlar ile bu konuda öğrencilerimiz ile oyun oynadık, panolar hazırladık. Her ay yaptığımız anket çalışmaları ile öğrencilerimizin proje ile ilgili fikirlerini almaya dikkat ettik. Sürecin sonunda şiddet olayları karşında ne yapabileceğini bilen öğrenciler yetiştirerek şiddet olayları karşında çözüm odaklı bireyler yetiştirmeyi hedefledik.