LGS Son Hatırlatmalar

SEVGİLİ YÜKSELENLİLER,

Birlikte yoğun bir çalışma sürecinin sonuna geldik. Çalıştınız, başardınız. Bu sınavda da başarmamanız için hiçbir engel yok. Sizlere sınav sırasında kolaylık sağlayacak birkaç şey hatırlatmak istiyoruz:

• LGS, 06 Haziran 2021 Pazar günü saat 09.30’da ilk oturumla başlayacaktır. Sınavın ikinci oturumu 11.30’da başlayacaktır.
  • Sınava girmeden önceki akşam, ağır yemeklerden kaçının.
  • Sınava girmeden önceki akşam, sınava götüreceklerinizi mutlaka hazırlayın.
  • Sınav girmeden önceki akşam, ne çok erken ne de çok geç yatın. Düzeninizi bozmayın.
  • Sınav saatine yakın telaş ve kaygı yaratmayın. İyi yapılmış bir kahvaltı size enerji verecektir.
  • Okul tarafından onaylanmış renkli sınav giriş belgeniz, sınav salonunda masanızda olacaktır.
  • Nüfus cüzdanınızı yanınızda getirin.
  • Yanınıza 2 adet kurşun kalem, 2 adet silgi, 2 adet kalemtıraş ve su (şeffaf pet şişe) almayı unutmayın.
  • Sınav günü en az 45 dakika önce okulda bulunun.
  • 15 DAKİKADAN SONRA GELEN ÖĞRENCİLER SINAVA ALINMAYACAKTIR.
  • Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkılamayacaktır.
  • Sınav gözetmenlerinizin sınav öncesi vereceği yönergeleri dikkatli bir şekilde dinleyin. YÖNERGEDE ANLAYAMADIĞINIZ YERLERİ MUTLAKA SORUN.
  • Lütfen tüm derslerin testlerini aynı önemle cevaplayın.
  • Çözemediğiniz soru ile inatlaşmayın. Hemen diğer soruya geçin.
  • Yanlış olduğuna emin olmadıkça ilk işaretlediğiniz şıkkı değiştirmeyin.
  • CEVABINDAN EMİN OLMADIĞINIZ SORULARI BOŞ BIRAKIN. UNUTMAYIN, 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK.
  • Soru kitapçığında yapamadığınız soruların yanına bazı şekiller koyabilirsiniz.
  • Sayısal sorularda mutlaka işlem yapın.
  • Soru içerisinde sadece önemli gördüğünüz yerlerin altını çizin.
  • CEVAPLARI OPTİĞE DOĞRU KODLADIĞINIZDAN EMİN OLUN.
  • Bir testi bitirdikten sonra vereceğiniz aralarda sınavınızın başarılı geçtiğine, diğer sınavınızın da başarılı geçeceğine kendinizi inandırın.
  • SINAVA GİRMEDEN ÖNCE AMAÇLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN BAŞARILARINIZIN DETAYLARINI HAYAL EDİN. Olumlu (pozitif) düşünmek için çalışın.
  • Amacınıza önce kendiniz inanmalısınız.
  • Amaçlarınızdan asla vazgeçmeyin ve asla pes etmeyin.

NOT:

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken kullanımı doktor raporuyla belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı vb.) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır.

Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

KENDİNE GÜVEN, BAŞARACAKSIN!

• Bugüne kadar nice deneme sınavına girdin ve güzel bir hazırlık sürecinden geçtin. Kendine güven ve herhangi bir deneme sınavı rahatlığında soruların üzerinde düşünerek nasıl çözeceğine karar ver.
  • Bu önerilerin hepsini okuduktan sonra yapman gereken tek şey, sınav anının hayalini kurmak ve harika bir sınav deneyimini zihninde yaşayarak rahatlamak.

BUNLARI YAPTIKTAN SONRA SINAV MUTLAKA İSTEDİĞİN GİBİ GEÇECEKTİR.