Yükselen Bilim Dergisi

2017-2018 eğitim öğretim yılında,  toplum hizmeti kapsamında otizmli çocukları ziyarete giden öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmuştu. Ziyaret sonrasında çok etkilendiklerini belirtip,  ‘onlar için birşey yapalım’ fikrini ortaya attılar. Hem öğretmenleri,  hem öğrencileri içine alacak bir proje düşünürken, bilim dergisi hazırlayıp, yardım amaçlı satmak fikri ortaya çıktı.

Hemen girdiğimiz sınıflarda duyurduk, bilim haberlerini sadeleştirip, küçük yaş gruplarının da anlayabileceği bir format kazandırdık gönüllü öğrencilerimizin de yardımıyla. Uzay, Güneş Enerjisi, bilim insanlarının hayatı ve çalışmaları, evde yapılabilecek basit deneylere yer verdik. Yine öğrencilerimizin bulduğu ilginç bilgileri ekledik. Ders içi etkinlik fotoğraflarımızla ve bulmacalarla da süsledik. Derleyip son haline ulaştırmak ve baskı işi bu yıla kalmıştı.

Bilişim öğretmenimizin yardımı ve idaremizin desteği ile basım işini de 2019 Mart ayında tamamladık. Sınıflarda dağıttığımızda öğrencilerimizin çok hoşuna gitti,  hemen yeni sayı için kolları sıvadılar. Gelenekselleştirmeyi planlıyoruz.

Derginin satışından elde ettiğimiz geliri, ağır otizmli çocukların eğitim gördüğü Yusuf Karaman Özel Eğitim Uygulama Okuluna bağışlayacak,  onları öğrencilerimizle birlikte ziyaret edeceğiz.

Yükselen Koleji Ortaokulu Fen Bilgisi Zümresi